Robur osvajač

Južna zvijezda, potraga za nestalim dijamantom
9. rujna 2012.
Alergije i kako se s njima učinkovito nositi
9. listopada 2012.
Prikaži sve

159,00 Kn

ROBUR osvajač

Što bi to moglo biti? Je li to bila neka božanska trublja ili su možda kakvi veseli zrakoplovci puhali u taj sonorni instrument? Ne, tu nije bilo ni balona ni zrakoplovca. Jedna čudna pojava zbivala se u visokim slojevima atmosfere, pojava čija se priroda i uzrok nisu mogli objasniti.

 

SKU: 978-953-7881-03-0 Kategorija: Oznake: , ,
Opis

Pojavila se iznad Amerike; četrdeset osam sati kasnije  bila je iznad Europe, a tjedan kasnije u Aziji, iznad Nebeskog Carstva. Stoga se u svakoj zemlji svijeta, carevini, kraljevini ili republici, pojavila zabrinutost koju je trebalo smiriti. Čujete li čudne i ne objašnjive zvukove u vlastitom domu, svakako biste istog trenutka krenuli u otkrivenje njihova uzroka.

U ovom slučaju radilo se o cijeloj zemaljskoj kugli! Taj dom nije moguće napustiti i otići, primjerice na Mjesec, Mars, Veneru, Jupiter ili bilo koji preostali planet Sunčavog sustava. Trebamo dakle saznati o čemu se radi, ne u beskrajnom prostoru svemira, već u području naše atmosfere.

Zapravo, tamo gdje nema zraka  ni zvuka, a pošto  je bilo zvuka te famozne trublje, pojava se morala zbivati u zraku, čija se gustoća s visinom smanjuje  i čiji omotač  se ne pruža više od nekoliko milja našeg svijeta. Naravno, novine su o tome pitanju raspravljale na sve moguće načine, bacale na njega svjetlo i tamu, donosile prave i lažne činjenice, uzbunjivale i smirivale ljude – sve u interesu naklade, i obične ljude gotovo dovodile do ludila

Naruči knjigu online!

Narudžbenica: Robur osvajač

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.