Južna zvijezda, potraga za nestalim dijamantom

23,62

Potraga za nestalim dijamantom

Na ležaju od bijelog pamuka, jedan ogromni crni kristal bacao je iz svojih prizmi plamene zrake, tako da se činilo kako je njime osvjetljen cijeli laboratorij. Kombinacija boje tinte uz savršeno prirodni dijamantni sjaj i neusporedivu snagu lomljenja zraka izazivala je čudesan i uzbudljivi utisak.

 

SKU: 978-953-7881-04-7 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Čovjek se osjeća kao da se osjećao kao da se nalazi u prisustvu neke čudesne pojave i igre prirode, kakve još nikad nije vidio. Stavimo na stranu svaku pomisao o vrijednosti, veličanstveni sjaj ove dragocjenosti blistao je sam po sebi. – Nije ovo samo  najveći, nego i najljepš dijamant što postoji na svijetu- reče ozbiljno Jakobus Vandergaart s nekim očinskim ponosom.

Teži četiri stotine  trideset i dva karata!… Oživjela je i legenda. Među rudarima su kružile fantastične priče o njegovu čudotvorstvu djelovanju koje su mu pripisivali. Šaptom bi jedni drugima prenosili kako crni kamen neminovno “donosi nesrecu”. Iskusni ljudi vrtili bi svojim glavama i govorili im da im je drže što je taj đavolji kamen kod Watkinsa, nego da je kod njih. Ukratko, ogovaranja i klevete koji su nerazdvojni dio slave, nisu ništa naškodili Južnoj zvijezdi – koja, što je sasvim normalno, nije o tome vodila brigu već je produljila  rasipati bujicu svjetlosti iz bogohulnim mračnih dubina!

Narudžbenica: Južna zvijezda, potraga za nestalim dijamantom

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

    Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.