Robur osvajač

21,10

ROBUR osvajač

Što bi to moglo biti? Je li to bila neka božanska trublja ili su možda kakvi veseli zrakoplovci puhali u taj sonorni instrument? Ne, tu nije bilo ni balona ni zrakoplovca. Jedna čudna pojava zbivala se u visokim slojevima atmosfere, pojava čija se priroda i uzrok nisu mogli objasniti.

 

SKU: 978-953-7881-03-0 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Pojavila se iznad Amerike; četrdeset osam sati kasnije  bila je iznad Europe, a tjedan kasnije u Aziji, iznad Nebeskog Carstva. Stoga se u svakoj zemlji svijeta, carevini, kraljevini ili republici, pojavila zabrinutost koju je trebalo smiriti. Čujete li čudne i ne objašnjive zvukove u vlastitom domu, svakako biste istog trenutka krenuli u otkrivenje njihova uzroka.

U ovom slučaju radilo se o cijeloj zemaljskoj kugli! Taj dom nije moguće napustiti i otići, primjerice na Mjesec, Mars, Veneru, Jupiter ili bilo koji preostali planet Sunčavog sustava. Trebamo dakle saznati o čemu se radi, ne u beskrajnom prostoru svemira, već u području naše atmosfere.

Zapravo, tamo gdje nema zraka  ni zvuka, a pošto  je bilo zvuka te famozne trublje, pojava se morala zbivati u zraku, čija se gustoća s visinom smanjuje  i čiji omotač  se ne pruža više od nekoliko milja našeg svijeta. Naravno, novine su o tome pitanju raspravljale na sve moguće načine, bacale na njega svjetlo i tamu, donosile prave i lažne činjenice, uzbunjivale i smirivale ljude – sve u interesu naklade, i obične ljude gotovo dovodile do ludila

Narudžbenica: Robur osvajač

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

    Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.