GOSPODAR SVIJETA

21,10

Prema romanima Robur Osvajač i Gospodar svijeta godine 1961. snimljen je film “Gospodar svijeta” (Master of the World), a glavne uloge u filmu igraju Vincent Price i Charles Bronson. Iako filmski okvir ne slijedi vjerno književne predloške, film povezuje događaje iz oba romana.

SKU: 978-953-7881-09-2 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Citat iz knjige: Starom i Novom svijetu, Sve ponude od europskih država, kao i posljednja u ime Sjedinjenih Američkih Država, ne zaslužuje drugi odgovor do sljedećeg: Potpuno i konačno odbijam ponuđenu cijenu za otpis moga stroja. Ova izum neće biti ni francuski, ni njemački, ni austrijski, ni ruski, ni engleski, ni američki.

Stroj će ostati u mojem vlasništvu i ja ću ga koristiti kako mi bude odgovaralo. S njim ja imam moć nad cijelim svijetom i nema te ljudske sile koja bi se njemu mogla oduprijeti. Neka nitko ne misli da će ga uzeti.

On je izvan svakog dosega i tako će ostati. Na svako zlo uzvratit ću stotinu puta jače. Što se ponuđenog iznosa tiče, ja ga prezirem; meni novac ne treba. Uostalom, onog dana kad poželim imati milijune ili milijarde, dovoljno će biti da pružim ruku i da ih uzmem. Neka Stari i Novi svijet znaju da protiv mene ne mogu ništa, dok ja protiv njih mogu sve.

Narudžbenica: GOSPODAR SVIJETA

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

    Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.